Friday, Saturday, Sunday.

Sa jag någonsin att jag skulle ta det lungt i helgen? Ja det gjorde jag, men det var mest ett önsketänkande. Det är hela tiden det ena efter det andra vilket gör mig galen!

Jag var helt slutkörd i fredags och somnade redan klockan tio, vilket jag dock var rätt glad över på lördagen då jag skulle upp tidigt för att
åka till stallet. Elsa kändes i toppform så det blev ett rolig ridpass, och efteråt tog jag mig tid att fixa henne noggrant. Tog glansspray, borstade huvud och öron, ben och mage noga vilket var väl behövligt! 

När jag kom hem fräschade jag först till mig själv innan jag tog itu mitt rum. Jag plockade undan, dammade, dammsög, bytte lakan osv. Sedan satte jag mig några timmar med allt plugg tills det var dags att åka iväg på 50-årsfest. 

Idag är det pluggdag inför NO-provet nästa vecka som gäller! Lovisa kommer hit snart så vi kan plugga tillsammans, blir roligare så :) 

Skoldagar som denna önskas oftare.

Första lektionen hade vi SO och jag blev nästan färdig med mitt reportage, trots att vi mest sprang runt och övade polisrepliker och polisgrepp på varandra hela lektionen. Hahaha så kul!
Sedan hade vi syslöjd, lunch, engelska och språk. Dock missade vi i princip hela engelskan och språket för vi skulle fotograferas samt äta glass som våra mentorer bjöd på! Dom har nämligen fyllt år allihopa de senaste veckorna. Kunde ju knappast blivit en bättre fredag.

Äntligen fredag asså snacka om skönt! Känner mig otroligt stressad så nu ska jag bara ta det lungt! Trevlig helg! 

Hoppträning.

Min dressyrtränare Sara hade inte möjlighet att komma idag så vi fick rida för Ann-Louise istället. På schemat stod det att vi skulle ha markarbete men självklart slänger Ann-Louise in något eget och bestämmer att vi ska hoppa. Bara tanken på att hoppa för henne skrämmer mig haha. Jag har absolut ingenting emot Ann-Louise som person, faktum är att hon är världens snällaste mot alla, men när hon har hopplektioner försöker hon få en till att göra vad som helst. Och det värsta är att hon inte lyssnar om man säger att det inte känns bra - då påstår hon att det kommer gå bra för att hästen klarar det. (Men att hästen klarar det är inte samma sak som att jag klarar det, seriöst!)

Hur som helst. Vi började med att komma efter varandra ett par gånger på ett 40 cm hinder vilket kändes helt okej. Sedan skulle vi hoppa en bana som bestod av en oxer, en kombination, ett krys och ett smalt hinder. Och det smala hindret fick jag världens problem med. Eftersom att Nelly är en rackare på att smita förbi och det gäller att styra exakt på hindret när det är så smalt, var det hur lätt som helst för henne att hoppa åt sidan förbi hindret. Hon sprang förbi en gång, två gånger, tre gånger, fyra gånger... ja kanske tio gånger innan vi kom över. Och en av gångerna trodde jag verkligen att hon skulle hoppa så jag drev på och ställde mig i fältsits, men precis då tvär stannar hon så jag flyger fram. Och då ville jag verkligen inte hoppa mer (med tanke på att två andra redan hade flugit av den lektionen), men det fick såklart inte jag bestämma. Hahah asså åh fy... 


Btw; för några veckor sedan när jag berättade att Thea fått Elsa på foder berättade jag även att jag skulle börja rida Virre på dressyren igen. Men jag var så trött på henne och det fanns verken vilja eller ös i henne, så som ni kanske har förstått rider jag Nelly istället. Och på lördarna älskade lilla Elsa 
Upp