Läkarbesök.


Dagen har bestått av en ridtur på Stigge, en långpromenad med mamma och pappa, ett läkarbesök, samt packande inför morgondagen då det bär av till Linköping för att fira nyår. 

Tänkte berätta lite mer om mitt läkarbesök angående min konstanta huvudvärk som på sistone har börjat ta i rejält. Känns nästan som migrän. Har mer eller mindre ont i huvudet hela tiden, vilket pågått drygt ett år. För några veckor sedan tog jag kontakt med en sjukgymnast som trodde huvudvärken berodde på spänningar i rygg/nacke, och därmed var jag på TNS (en sort akupunktur) innan jul och en ny tid bokades direkt. Men idag när jag och mamma besökte en läkare på vårdcentralen hade han ytterligare några teorier. Kanske kan det ha med synen att göra, så för säkerhets skull ska vi boka tid hos en optiker för att utesluta synfel. Men något han tyckte verkade ganska troligt efter att ha tryckt och känt i min mun var att huvudvärken kan bero på att jag har bruxism. Är inte så så insatt i vad det innebär, men vad jag förstod utifrån det läkaren sa så är det tandpressning, dvs att jag spänner mina käkar (troligtvis när jag sover). Vi ska därmed även boka tid hos en tandläkare! Hoppas detta kan få sig ett slut snart, eller åtminstone svar! 

Mer mellandagsrea.

I söndags började jag dagen med en löprunda! Länge sen jag sprang så det var skönt. Kall och frisk luft att andas. Sedan åkte jag till stallet med mammsen och pappsen. Det var hårt och halt underlag, med andra ord väldigt svårt att rida, men efter att ha broddat hästarna kunde vi jobba i skritt. När vi kom hem dröjde det inte länge innan Linnea (min nästkusin) och hennes mamma kom. De käkade middag hos oss och sedan stannade Linnea över natten. Vi hade som vanligt hur mycket som helst att prata om! 

Igår vaknade vi vid 11-tiden och käkade frukost i godan ro. Sedan satt vi och snackade på mitt rum tills det var dags för Linnea att åka hem, då jag promenerade med henne till stationen. När jag kom hem slängde jag snabbt i mig lite lunch innan det bar av till Nova Lund med familjen. Shoppade loss ännu en gång på mellandagsrean och kom hem med träningskläder, underkläder, ett par tights och en stickad tröja. Nu ska jag hålla hårt i pengarna ett bra tag framöver! När vi kände oss klara åkte vi direkt till ett par vänner i Lund som vi var bjudna på middag hos. Det blev ett sent besök innan jag bad om att få åka hem då min fruktansvärda huvudvärk satt igång. 

Mellandagsrea!

 
Trängts runt på mellandagsrean på Emporia med Emili hela eftermiddagen! Vilket hysteri! Så otroligt trångt, varmt och högljut. Hittade i alla fall ett par bra och nödvändiga saker idag - En superfin nyårsklänning, en ny sport bh, en foundation och en hemlis till paketspelet som ska äga rum på nyår! 
 
Emili hängde med mig hem när vi kände oss klara och åt middag med mig och min familj. Hon är kvar här än, och vi sitter just nu och kollar på gamla filmer vi gjorde i skolan i 7an-9an. Otroligt kul! 
Upp