Mot Småland.Nyss kommit hem från skolan, bytt om till myskläder och packat så nu åker jag, mamma och lillsyrran till Vimmerby för att hälsa på mormor och morfar. Fyra timmars bilresa helt enkelt - tar med en massa skolarbete att göra i bilen så det blir nog bra. Ha det gött och trevlig helg!

Dressyrlektion.

Precis som varje torsdag var det dressyrträning idag, och som vanligt red jag Nelly. Vi lär känna varandra mer och mer för varje gång och det går bättre och bättre. 
 
Jag tycker det är sjukt roligt att rida henne. Hon är väldigt uppmärksam och känslig, så det gäller att vara tydlig med vad man vill men absolut inte gå för snabbt framåt och stressa upp henne. Blir hon stressad går det nämligen inte att göra någonting med henne i princip. 
 
Jag älskar att rida känsliga hästar! Inte vara för hastig och dra, utan istället rida på känsla och med sittsen. Att rida Nelly bra är inte det lättaste. Hon är väldigt rak och spänd i sig själv och är svår att få lugn, avslappnad och i form. Men min dressyrtränare tycker jag lyckas riktigt bra! Hon har sätt många ryttare på Nelly men aldrig sätt henne så avslappnad och rund som med mig. Hon säger att vi passar väldigt bra ihop, och att Nelly faktiskt trivs med mig och slappnar av, så det är verkligen superkul! 
 
Upp